Spelletjes in de tuin met kinderen

Het is lente en het weer begint eindelijk op te warmen. Als je net als ik bent, kun je niet wachten om naar buiten te gaan en te genieten van de zon. Een van mijn favoriete bezigheden met mijn kinderen is spelletjes doen in de tuin. Even geen digitale spelletjes zoals deze! Niet alleen zijn ze een geweldige manier om frisse lucht en beweging te krijgen, maar ze zijn ook erg leuk. Hier zijn een paar van onze favorieten.

1. Verstoppertje – Dit klassieke spel is perfect voor in de tuin. Je kunt struiken, bomen en bloemen in je voordeel gebruiken, en er is genoeg ruimte om rond te rennen.

2. Simon Zegt – Dit spel is een geweldige manier om kinderen te laten bewegen en nadenken. Om de beurt ben je Simon en geef je instructies zoals “Simon zegt raak je tenen aan” of “Simon zegt spring op één voet” De rest van de spelers moet de instructies opvolgen als Simon ze begint met “Simon zegt” Als Simon niet zegt “Simon zegt”, dan moeten de spelers de opdracht niet uitvoeren. Als Simon bijvoorbeeld zegt: “Spring op één voet”, maar niet begint met “Simon zegt”, dan mogen de spelers niet springen

3. Rood licht, groen licht – Dit spel is ook heel geschikt om kinderen in beweging te krijgen. Eén speler wordt gekozen als stoplicht. Die speler staat aan de ene kant van de tuin terwijl alle andere spelers zich aan de andere kant opstellen. Als de stoplichtspeler “Groen licht!” roept, rent iedereen naar hem/haar toe. Maar als hij/zij “Rood licht!” roept, moet iedereen onmiddellijk stoppen. Als iemand beweegt nadat het stoplicht op rood is gezet, ligt hij/zij eruit! De eerste persoon die het stoplicht bereikt, wint en wordt het stoplicht voor de volgende ronde

4. Waterballonwerpen – Dit spel is perfect voor warme dagen waarop iedereen moet afkoelen. Verdeel iedereen in paren en geef elk team twee waterballonnen. Om te beginnen staat elk team ongeveer een meter van hun partner tegenover zich (je kunt dit aanpassen aan de leeftijd en de vaardigheden van de spelers). Eén speler van elk team begint met te proberen zijn ballon naar zijn partner te gooien zonder hem te laten vallen of te laten barsten voordat hij daar aankomt. Als dat lukt, doet dat team een stap terug en probeert het opnieuw vanaf een grotere afstand. Als een ballon barst of de grond raakt voordat hij zijn doel bereikt, is dat team uit! Het team dat als laatste overblijft wint!

Conclusie
Dit zijn slechts enkele ideeën voor spelletjes die u deze lente en zomer met uw kinderen in uw tuin kunt spelen. Wees creatief en maak plezier!