Blokhutten kopen, hier moet je op letten

Een blokhut in de tuin is voor veel gezinnen een goed idee. Voor pubers en tieners kan het als een echte hangplek dienen samen met vrienden. Een blokhut biedt een gezellige extra leefruimte in de tuin. Een blokhut is overigens niet hetzelfde als een tuinhuis. Een blokhut heeft een specifieke manier van bouwen. De houten planken vallen in de hoeken precies in elkaar. Hierdoor krijg je een gestapeld effect. In tegenstelling tot een tuinhuis heeft een blokhut een robuuste look. Ook kan je meerdere blokhutten kopen en deze verbinden met een luifel. Hierdoor creëer je een grote buitenruimte om te leven. 

Blokhut met overkapping

Om naast een blokhut de leefruimte nog meer uit te breiden kan je kiezen voor het plaatsen van een overkapping. Deze wordt aan de blokhut vastgemaakt. Hierdoor kan je niet alleen binnen maar ook buiten genieten van de blokhut. De overkapping is ideaal bij warme dagen als lounge hoek. Je zit in de schaduw en kan toch genieten van de tuin en het mooie weer. Tijdens een regenbui zit je droog maar ervaar je toch de gezonde buitenlucht. In de winter krijg je het onder de overkapping makkelijker warm door een buitenkachel of heater. 

Geïsoleerde blokhutten kopen 

Een standaard blokhut is in principe niet geïsoleerd. Althans niet zoals je verwacht bij het woord isoleren. Hout heeft van nature wel een hoge isolerende werking. Op die manier is een blokhut enigszins geïsoleerd. Hierbij is het wel belangrijk om te kijken naar hoe dik het hout is. Wil je hout met een betere isolerende werking? Dan is het belangrijk dat het hout zo dik mogelijk is. Hoe dikker hout, hoe beter geïsoleerd. 

Wil je toch liever een van de blokhutten kopen die geïsoleerd zijn met isolatiemateriaal? Dan kan je dit bij de meeste leveranciers bij bestellen. Het isoleren kan op diverse manieren. Zowel de wand, de vloer en het dak kan geïsoleerd worden. Als je enigszins een ervaren klusser bent is dit goed zelf te doen. Voor de vloerisolatie plaats je het materiaal onder de vloerdelen. Waarna je de vloerdelen vast maakt op de onderliggers. Klus weer geklaard en jij hebt een geïsoleerd tuinhuis. De verkoper kan je altijd voorzien van advies over isoleren en welke vorm het beste past bij jouw wensen. 

Blokhutten kopen inclusief plaatsen 

Het plaatsen van een blokhut kan een tijdrovende klus zijn. Zeker als je niet alledaagse ervaring hebt met timmerwerk of algemeen klussen. Hoewel je een blokhut meestal koopt als standaardpakket kan het toch nog lastig zijn. Je moet de gebruiksaanwijzing goed lezen en je hebt fysieke hulp nodig. De planken tillen, plaatsen en vastzetten gaat niet alleen. Je kan er daarom ook voor kiezen om een blokhut aan te schaffen inclusief het plaatsen ervan. Dit zal je veel tijd opleveren. Zeker als je meerdere blokhutten kopen aan het overwegen bent. De leverancier stuurt ervaren medewerkers waardoor een blokhut meestal binnen een dag geplaatst is. Door het laten plaatsen ben jij verzekerd van een goed geïnstalleerde blokhut en jarenlang plezier.